Pandemi Sürecinde Web Kameralarında Tedarik Sorunları Yaşanıyor

Makul fiyatlı yeni bir web kamerası arıyorsanız, biraz daha beklemek zorunda kalmanız muhtemel. Yeni uzaktan çalışma sürecinin halen devam etmesi nedeniyle piyasada tedarik sıkıntısı yaşanmaya devam ediyor. Web kameraları konusunda önemli bir konumda olan Logitech, Nisan ayında normale döneceğini söylemesine rağmen, şirketin popüler C920 serisini stoklarda bulmak halen zor. Bunun yanında farklı markaların web kameraları da aynı şekilde.

Birçok insan artık yüz yüze görüşme ve ekip toplantılarından ziyade işlerini uzaktan hallediyor. Bu süreçte video konferans görüşmeleri ciddi derecede artış gösterirken web kameralarına olan talep artık karşılanamaz hale geldi. Pandemi devam ettikçe ve devletler normale dönme prosedürlerinden vazgeçtikçe, kameralara olan talep pek azalacak gibi görünmüyor. Elbette bu durum fiyatların da hatırı sayılır seviyede artmasına sebep oluyor.

Logitech Başkanı ve CEO’su Brecken P. Darrel, talebi karşılamak ve bileşen eksikliğini gidermek için sıkı çalıştıklarını söyledi. Ayrıca “Fiyatlandırmayı normalleştirmek için yeni satış kanalları ile birlikte yeterli sayıda ürün sağlayabileceğini umuyoruz.” diye ekledi.

Bir Logitech PR temsilcisi ise e-posta yoluyla bazı açıklamalarda bulundu. “Üretimi agresif bir şekilde artırdık. Talebin önümüzdeki 4-6 hafta içinde karşılanacağına dair güvenimiz var.”

Salgının mevcut haline bakarsak normale dönüş süreci beklediğimizden uzun sürecek gibi görünüyor. Durum böyle olduğu sürece toplu görüşme uygulamaları daha fazla kullanıcı kazanabilir ve dolayısıyla web kamerası gibi donanımlar daha fazla rağbet görebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir