Black Frıday 1 Euro Alan adları

Black Frıday Nedir ? 

Black Friday, ABD’de Şükran Günü’nden sonra gelen ilk Cuma gününe denir. Gün 1932’den bu yana Noel alışveriş sezonunun başlangıcı kabul edilir. Mağazalar çok erken saatte açılır ve geç kapanırlar, ve beklenmedik derecede indirimli satış yaparlar. Black Friday bir resmi tatil sayılmaz. Kanada ve Ingiltere’de de Black Friday günü vardır, ve Amazon gibi internet üzerinden iş yapan çeşitli şirketler de indirimli satış yaparlar.

Bu alışveriş gününe tarihte ilk defa 1961 yılında gazetelerde Black Friday olarak bahsedilmiştir. O günde, Philadelphia’da, alışverişten dolayı oluşan yoğun trafik ve zorluklar nedeniyle bu isim verilmiştir. Son yıllarda, bu gün, hem insanlar hem de mağazalar için olumlu şekilde karşılanmaktadır. Walmart gibi ünlü mağazalar her yıl, kapılarını müşterilerine daha erken açmaktadırlar, ve işçilerin mesaisi daha yoğun geçmektedir.

Alan Adı Nedir ? 

Web üzerinde yayın yapan siteleri ziyaret etmek için Google Chrome, Opera, Internet Explorer gibi tarayıcılar kullanılmaktadır. Herhangi bir siteyi ziyaret etmek için bu tarayıcıların “adres çubuğu” kısmına yazdığımız, “http” ya da “https” ile başlayan ve .com, .net gibi bir uzantıyla biten site adresine ise “domain” veya dilimizdeki ifadesi ile “alan adı” denmektedir.

Bu basit anlatımdan sonra teknik olarak da detaylandırmaya başlayalım. Internet üzerinde yayın yapan her sitenin rakamlardan oluşan benzersiz bir adresi bulunmaktadır. Mesela,  arama çubuğuna https://77.245.159.2 yazarsanız ya da bağlantıya tıklarsanız, Hosting.com.tr ana sayfasına gidersiniz. Yani herhangi bir web sitesini ziyaret etmek ya da yayınlamak için, aslında domain adresine ihtiyaç yoktur. Ama günde yüzlerce siteyi ziyaret ettiğinizi ve bu sitelerden birçoğuna da arama motorlarını kullanmadan, tarayıcıya adres yazarak ziyaret gerçekleştirdiğinizi düşünürsek; her adrese ait sayı grubunu aklınızda tutmanız imkansızdır.

Bu sebeple “DNS” kısaltması ile tabir edilen ve açılımı “Domain Name System” olan teknoloji icat edilmiştir. En basit şekilde ifade etmek gerekirse bu teknoloji; ziyaret edilmek istenilen sitenin IP adresini, domain adreslerine çevirir. Telefon rehberinizdeki her telefon numarası için bir isim belirlemekle bire bir aynı mantıktır.

Domain Neden Önemlidir?

Domaini önemli kılan tek unsur, marka bilinirliğine olan inkar edilemez pozitif katkısıdır diyebiliriz. Zira mümkün olduğu kadar kısa, akılda kalıcı, sunulan ürün ve hizmetle alakalı bir domain; satın alma ve ziyaret etme dürtüsünü de olumlu etkiler. Web sitenize ne kadar çok emek vermiş olursanız olun, projenizle uyumlu bir domain adresiniz bulunmuyorsa, maça yenik başlıyorsunuz demekti

 

Site Linki : nominalia.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir