Her Türden En İyi 50 İOS Oyunu

Muhtemelen iPhone’unuz veya da ipad’iniz için yapılmış en popüler İOS oyunlarının çoğunu oynadınız, ancak aşağıdaki verdiğimiz en iyi İOS oyunları listemizdekilerin hepsini oynamanıza imkan yok. Belkide bazıların ismini yeni duyuyorsunuz. En iyi İOS oyunları listesini sizler için derledik. İşte en iyi İOS oyunları…

Her Türden En İyi 50 İOS Oyunu

En iyi İOS oyunları listemizde her türden oyunu dahil ettik. Listemizde şuana kadar oynanmış en popüler İOS oyunlarını bulabilirsiniz.

Alto’s Odyssey

Alto’s Odyssey , 2015’teki Alto’s Adventure oyununun devamı niteliğindedir. Yeni ios oyununda, birçok inanılmaz grafik var. İçerisindeki bir çok görevi ve karakteri açmak level atlamak ise oyunu monotonlaştırmıyor. Level sistemi çok güzel dizayn edilmiş bir level yükselmek için her seferinde daha çok uğraşmanız gerekiyor.

Alto’s Odyssey İOS oyununu buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

Bastion

Bastion olarak bilinen bir yapıya güç vermek için kaya parçalarını toplamak gerekiyor. Bastion kıyamet sonrası konulu aksiyon İOS oyunudur. Oyun, sürükleyici hikayesi, seslendirmeli anlatımı, nefes kesen grafikleri ve benzersiz film müziği ile öne çıkıyor.

Bastion İOS oyununu buradan indirebilirsiniz.

The Battle of Polytopia

Aradığınız gerçek zamanlı strateji İOS oyunu ise bu oyuna bir göz gezdirmenizi öneririz. Oyunda gücünüze güç katarak çevredekilerle savaşmanız gerekiyor. Güçlendikçe de bölgenizi büyüteceksiniz. The Battle of Polytopia İOS oyununu ister tek başınıza isterse arkadaşınızla birlikte oynayabilirsiniz.

İOS oyununu buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

Blek

Basit yapısı ve minimalist tasarımı ile onbinlerce kişi tarafından oynanmış, seviyeleri geçmek için desenler oluşturarak yuvarlak alanları patlatmanızı isteyen İOS bulmaca oyunudur. 2013 yılında piyasaya sürülen oyun, en popüler İOS oyunlarından biridir.

Blek’i buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

Clash Royale

Clash Royale, kart oyunları ve çok oyunculu aksiyon oyunlarını sevenler için yapıldı. 2016’da dünya çapında piyasaya sürülmesinden bu yana, Clash Royale birçok farklı ödül için aday gösterildi.

Clash Royale’i buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

Crashlands

Yabani canavarları evcilleştirmek, destansı silahlar inşa etmek ve bir megalomanyakla savaşmak için yabancı bir dünyanın güçlerinden yararlanarak oynayacağınız en iyi İOS oyunlarından birisidir. Oyunda uygarlaştırılmamış bir gezegene bağlı, hayatta kalmaya çalışırken canavarlarla savaşmalı, kaynakları çıkarmalı ve görevleri yerine getirmelisin.

Crashlands en iyi İOS oyununu buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

Crypt of the NecroDancer

NecroDancer Crypt ödüllü bir hardcore roguelike İOS ritim oyunudur. Amaç sadece her seviyede yenmek değil, aynı zamanda daha iyi eşyalar kazanmak ve her yeni seviyede daha etkili olmaktır.

İos oyununu buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

Dead Cells

Oyunda ölü bedenlerin kontrolünü ele geçirebilecek küçük bir yaratığın kontrolünü sizin elinizde olur. Dead Cells’deki amacınız güç toplayarak ve düşmanlarla savaşarak hapisten kaçmaktır. 

En iyi İOS oyunları listemizdeki bu oyunu buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

Death Road to Canada

Death Road to Canada, bir zombi kıyametinde hayatta kalmaya çalışan İOS oyunudur. Şehirleri keşfedin, karakterleri alın, kararlar alın ve pikselli maceranızda hayatta kalmaya çalışın.

Dead Road to Canada en iyi İos oyunları listemizdeki bu oyunu buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

Desert Golfing

Çölün ortasında golf oyununu sevenlerdenseniz bu oyuna bir göz atın. 2014 yapımı arthouse oyunu Desert Golfing’i seveceksiniz. Parkurlar rastgele seçilir ve topun hareketi diğer golf oyunları kolay kontrol edemeyeceksiniz çünkü her şey kumda gerçekleşiyor. Oyun basitliği, harika görselleri ve zor seviyeleri nedeniyle severek oynayacaksınız.

Kumda Golf isimli bu İOS oyununu buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

Device 6

Metin tabanlı bir macera oyunu olan Device 6 , ana karakterin bir adadan kaçmasına yardımcı olmak için oyuncuları interaktif bulmacalar ve hikaye öğeleriyle ele alıyor. Oyun, benzersiz hikaye anlatımı, güçlü grafikleri ve ses efektleri sevenler için oldukça güzel.

İOS oyunları listemizdeki Device 6 isimli oyunu buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

Escapists

Aradığınız bir Strateji İOS oyunu ise bu oyuna göz atın. 2014’de Moldy Toof Studios tarafından geliştirilen oyunda amaç ceza evinden kaçabilmektir. Her seviyede daha da zorlaşan hapishanelerden kaçmalısınız.

En iyi İOS oyunları listemizin strateji oyununu buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

Fallout Shelter

İOS oyunun amacı nükleer sığınak kurma ve işletmektir. Oyun içerisinde silahlar alıp satarak para kazanabilir, ölenleri tekrardan diriltebilirsiniz.

İos oyunları listemizdeki Fallout Shelter oyununu buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

Florence

Florence Yeoh’un hayatının farklı bir bölümüne sahip 20 bölüme ayrılmıştır. İniş ve çıkışlarını ele almış. İnteraktif ve görsel bir roman tadındaki oyun sizi bekliyor.

En iyi İOS oyunları listemizin bir başka oyunu Florence oyununu buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

Fortnite

Dünyanın en popüler oyunlarından biriside Fortnite’dır. Pubg’den alışık olduğumuz “Battle royale” tarzının en popüler örneklerinden biri. Oyunda 100 kişi bir adama en son kişi olmak için kıyasıya mücadele veriyor. En son kalan kişi ise birinci oluyor.

En iyi ios oyunları listemizin en popüler oyunu Fortnite’ı buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

Framed

Framed, hikaye tabanlı bulmaca oyunudur. 2014 yılında piyasaya sürülen Framed , etkileyici görselleri, ince hikaye anlatımı öğeleri ve harika müzikler için oldukça popüler olmuştur.

En iyi İOS oyunları listemizin bulmaca oyununu buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

Getting Over It With Bennett Foddy

Bu, iPhone’unuzda oynayacağınız en tuhaf oyunlardan biridir. Bir kazanın içinde engebeli yollardan geçmeniz gerekir. Başlarda çok kolay olan yollar ilerleyen safhalarda oldukça zorlaşmaya başlayacak.

En iyi İos oyunları listemizin Getting Over It With Bennett Foddy isimli oyununu indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Gorogoa

Gorogoa altı yıldır geliştiriliyordu, ancak geliştirici Jason Roberts tarafından çizilmiş son ürün görsel bir başyapıt. Oyunda herhangi bir metin bulunmuyor, oyuncuları bulmacaları tamamlaması isteniyor.

Gorogoa İOS oyununu buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

Hearthstone

Bu oyun bir kart oyunu ve oldukça popüler öyle ki bir çok eSpor turnuvası bile düzenlenmiş. Hearthstone’da kazanmak için rakibinizin sağlığını 30’dan 0’a düşürmeniz gereken teke tek tarzı bir oyundur. Rakibinize doğrudan tahtadaki birimlerle veya büyülerle saldırmak sağlığını azaltacaktır, ancak bazı karakterler ve kartlar onları iyileştirebilir. Her oyuncu kendi destelerinden bir kart çekmek için bir sıra alır, istedikleri kartları oynar ve daha sonra rakibe doğrudan veya tahtadaki minyonlara saldırır.

Heartstone İOS kart oyununu buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

Her Story

2015 sürümü interaktif bir film video oyunu Her Story ile tanışın. Diğer oyunlardan farklı olarak gerçek videolardan oluşturulmuş bir oyun. Oyunu oynayabilmek için ingilizceniz olması gerekir.

İos oyununu buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

Hidden Folks

Hidden Folks, Where’s Waldo kitap serisinden esinlenilmiş bir oyundur. Oyunda size vermiş olduğu nesneler, kişileri, hayvanları bulmanız isteniyor. Bunun için sürekli bir şeylerin altına bakacaksınız.

Hidden Folks iOS oyununu buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

Hitman Go

Bir başka İOS bulmaca oyunudur. 17 Nisan 2014 yılında piyasa sunulmuş ve o günden bugüne oldukça büyük ses getirmiştir. Amacınız size verilen suikastçi ile karşınıza çıkan düşmanları etkisiz hale getirmek ve istenilen noktaya varmaktır.

En iyi İOS oyunları listemizin bir başka oyununu buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

Inside

İnside, bir başka 2 boyutlu bulmaca – platform oyunudur. Yayınlandıktan bu zamana kadar bir çok ödüle aday gösterilmiştir. Bilgisayar versiyonunda telefona aktarılan oyunda oldukça heyecanlı vakit geçireceksiniz.

İOS oyunu Inside’ı buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

Lara Croft Go

Bir başka bulmaca video oyunudur. Eski bir uygarlığın kalıntılarını keşfedin, sırları keşfedin ve Venom Kraliçesi efsanesini ortaya çıkarırken ölümcül zorluklarla yüzleşin.

Aradığınız bağımlılık yapacak bir oyun ise Lara Croft Go’ ya bir göz atın.

Lara Croft Go’yu indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Limbo

Siyah beyaz bir tasarıma sahip olan oyunda, oyun boyunca Limbo isminde bir çocuğu yönlendiriyorsunuz. Hedefinize ulaşmanız gerekiyor, ama o hedefe ulaşmak için Limbo’yu korumalısınız. Limbo’da bir bulmaca oyunu.

En iyi İOS oyunları listemizdeki Limbo isimli bu oyunu buradan indirebilirsiniz.

Linn: Path of Orchards

Bir nevi Mario oyununa benzeyen bu oyunda dönen nesnelerin arasında puan toplamaya çalışıyorsunuz.

Linn: Path of Orchards İOS oyununu buradan indirebilirsiniz.

Lumino City

Oyunda Lumi’nin dedesini arıyoruz. Ararken de Maceralarla dolu yolculuğa çıkıyoruz. Yolculuk sırasında bir çok bulmacayı çözmemiz isteniyor. Stop motion tekniği ile yapılmış bu oyunda oldukça güzel zaman geçireceğinize eminiz.

En iyi İOS oyunları listemizin bu oyununu buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

Minit

Etrafınızdaki dünyayı keşfedin ve 60 saniyede bir laneti yok etmeye çalışın. Minit , öğeleri toplarken ve günü kurtarmak için çabalamanız gereken macera oyunudur.

Minit’i buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

Miracle Merchant

Miracle Merchant , oyuncunun usta bir simyacıya çırak olarak hizmet ettiğiniz solitaire tarzı kart oyunudur. İşiniz, müşteriler için iksir oluşturmak için kart destelerini kullanmaktır.

En iyi İOS oyunları listemizin Miracle Merchant isimli oyununu buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

Oddmar

İOS oyunları listemizde aradığınız bir macera oyunu ise Oddmar’a bir göz atın. Oyunda bir Viking’i yönlendiriyorsunuz. Mantığı modern mario oyununa benziyor. Oldukça keyif alacağınız bu oyunu aşağıda verdiğimiz bağlantıdan indirebilirsiniz.

Oddmar İOS oyununu buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

Out There

Uzayda tek başına kalan bir astronotun kaynak toplayarak hayatta kalmasını konu alıyor oyun. Uzay temalı bir oyun.

Out There’i buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

Oxenfree

Oxenfree , Night School Studio tarafından geliştirilen ve yayınlanan doğaüstü bir gizem grafik macera oyunudur. Oyunda Alex isminde bir genci kontrol ediyorsunuz. Oyunda Alex ile her yeri geziyor hedefine ulaşmak için bütün sorunları çözüyorsunuz.

Oxenfree’yi buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

Pac-Man 256

Pac-Man 256 , eski bir klasiğe yeni bir dönüş getiriyor. Pac-Man, orijinal oyun gibi hayaletlerden kaçarken pelet ve güç tüketir. Ancak, bu kez seviye sınırsızdır.

Pac-Man 256 İOS oyununu buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

Papers, Please

Oyunda evrakları kontrol eden bir memur oluyorsunuz. Sınırı geçecek kişilerin evraklarına bakarak izin veriyor yada vermiyorsunuz. Oyuncuya, belgeleri kontrol etmek için gittikçe artan kurallar listesi veriliyor. Bu listeye göre insanları geçirip geçirmiyorsunuz.

Papers. Please oyununu buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

Plague Inc

Plague Inc bir salgın oyunudur. Oyunda amacınız bir bölgede salgın yaratarak tüm Dünya’ya yayılması için uğraşıyorsunuz.

Salgın oyununu buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

Pokemon Go

Tüm Dünyayı kasıp kavuran Pokemon oyunu şimdiye kadar oynanmış en popüler oyunlardan birisidir. Oyunda gerçek hayatta mekanlarda pokemon avcılığına çıkıyorsunuz. Sanal gerçeklik ile birleştirilmiş bu oyunda bol bol mekan arayışı içinde olacağınıza eminiz.

En iyi İOS oyunları listemizin bir başka ismi Pokemon Go oyununu buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

PUBG Mobile

Dünyada milyonlarca oyuncu sayısına ulaşan PlayerUnknown’s Battlegrounds sonraki hedefi olan mobil telefonlarda da büyük bir ses getirdi. Oyunda bir uçak ile 100 kişi bir adaya atlıyorsunuz. Sağdan soldan topladığınız silahlar ile en son kalan kişi – grup olmaya çalışıyorsunuz.

En iyi İOS oyunları listemizdeki en iyi oyun olan Pubg’i buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

Reigns

Oyunu Evet ve Hayırlar üzerine oynuyorsunuz. Kararlar almadan önce iyice düşünmelisiniz. Din,halk mutluluğu,asker gücü,para nesnelerini bir oranda tutmalısınız. Mesela Asker gücüne önem verirseniz Askerler ayaklanarak darbe yapıyor. Halkı mutsuz ederseniz isyan çıkıyor.

Reigns oyununu buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

Ridiculous Fishing

Oyunda balıkçılık yapıyorsunuz. Yakaladığınız balıkları satarak para kazanıyor onunla da yükseliyor kendinize bir çok şey alıyorsunuz.

Balıkçılık oyununu buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

Rymdkapsel

Rymdkapsel, gerçek zamanlı strateji oyunudur. Oyuncular bir uzay istasyonu inşa eder, kaynakları yönetir ve önemli araştırmalar yapmaya çalışırken saldırılara karşı üstlerini savunurlar.

En iyi İOS oyunları listemizin bir başka oyununu buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

Shadowmatic

Shadowmatic esasında bir bulmaca oyunudur. Ama diğer oyunlardan farkı verilen nesneyi orada bulunan nesnelerin gölgesinden çıkarmaya çalışmaktır. Doğru konuma getirerek gölgeleri birleştirmeli ve levelleri atlamalısınız.

Bulmaca oyununu buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

Spaceteam

Çok oyunculu bir oyun olan Spaceteam’de amaç birlikte el ele vererek uzay gemisini patlamaktan korumaya çalışıyorsunuz.

En iyi İOS oyunları listemizdeki bu oyunu buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

Terraria

Terraria 2D Minecraft gibidir. Prosedürel olarak oluşturulmuş bir dünyada keşfetmenize, satış yapmanıza, inşa etmenize ve savaşmanıza izin veren bir macera oyunudur.

Terraria oyununu buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

Threes!

3 ve 3’ün katları oyunun bütün olayı bu. Oyunda ekranda bulunan sayıları toplayarak 3 ve 3’ün katları sayıları elde etmeye çalışıyorsunuz.

En iyi İOS oyunları listemizdeki Threes oyununu buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

Thumper

Bu basit ama unutulmaz oyunda, pist boyunca çok hızlı hızlarda giden bir böceği kontrol etmeye çalışıyorsunuz.

En iyi İOS oyunları listemizdeki bu oyunu buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

Transistor

RGB oyunlarını sevenler için tasarlanmış en iyi İOS oyunlarında biri Transistor’dür. Oyunda yapacağınız hareketleri oyunu dondurarak planlıyorsunuz.

En iyi İOS RGB oyununu buradan indirebilirsiniz.

Warbits

Warbits bir ordunun kontrolünü ele geçirmenizi ve rakibi yenmek için sıra tabanlı stratejiyi kullanmanızı sağlıyor. Klasik Advance Wars taktik oyunlarından etkilenen Warbits’teki her birimin kendine özgü güç ve zayıflıkları olan askerleriniz ile güzel zamanlar geçirebilirsiniz.

Warbits’i buradan indirebilirsiniz.

The Witness

The Witness oyunu sizi gizemli bir yere yerleştirip nasıl kaçacağınızı bulmanızı istiyor. İpuçlarını arayarak ve bulmacaları tamamlayarak kaçmaya çalışmalısınız.

En iyi İOS oyunları listemizdeki bu İOS oyununu buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

XCOM: Enemy Within

XCOM: Enemy Within esasında bir strateji oyunudur. Oynadıysanız UFO: Enemy Unknown’un yeniden yapılmış halidir. Gerçek bir İOS oyunu istiyorsanız XCOM’u bir inceleyin ve bağımlısı olun.

Strateji İOS oyununu buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

Year Walk

Aradığınız bir korku oyunu ise, ortaçağ İsveç efsanelerine dayandıran bu korku oyununu takdim edelim size.

Year Walk’ı buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

En iyi 50 İOS oyunlarının bir listesini derleyip sizler ile paylaştık. Bu listede olmayan ama sizin favoriniz olan İOS oyunu varsa sizde aşağıdaki yorum alanına yazarak bu listeye katkıda bulunabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir