Android’i bilgisayarınızda çalıştırmanın en iyi yolu emülatörlerden yararlanmaktır. Ama en iyi emülatör hangisidir? Bize göre en iyi emülatör bilgisayarınızı yormadan rahatça her oyunu ve uygulamayı açan emülatördür. Emülatörler çoğunlukla oyunları oynarken bize sıkıntı çıkarabiliyorlar. Örneğin Pubg gibi online oyunlarda düşük fps almamıza neden olabiliyorlar. Haliyle de akıcı oyun oynama deneyimi yaşayamıyoruz.
Bu gibi sıkıntılar ile uğraşmamanız için en iyi emülatörlerin bir listesini yaptık. Buyrun listemize alalım sizi.
1.BlueStacks
Android oyunlarını bilgisayarınıza getiren mükemmel bir emülatör BlueStacks.
BlueStacks App Player belki de en iyi bilinen Android emülatörüdür ve kalitesi ve güvenilirliği bunu size yansıtır . BlueStacks, kullanım kolaylığı göz önünde bulundurularak tasarlanmıştır ve tıpkı bir tablette veya akıllı telefonda Android gibi görünür. Ücretsiz ve ücretli sürümler mevcuttur. Ücretsiz olanı, bazı reklamları ve zaman zaman sponsorlu reklamlar içerir, ancak bunlar oldukça gizlidir.
BlueStacks temel olarak oyunlarla ilgilidir ve arayüz, onları indirmek ve kurmak için esasen tarasarlanmıştır, ayrıca Google Play Store’u ziyaret edebilir ve diğer uygulamaları bir tablette arayormuşcasına aratabilirsiniz.
Elinizde bir apk olduğunu düşünürsek bunun içinde bilgisayarınızdan yükleyebileceğiniz bir alanı vardır. Performansınız, donanımınızın makul derecede güçlü olduğu varsayılarak, Android’i büyük ekrana getirmenin harika bir yoludur. Ayrıca BlueStacks App Player’ı ücretsiz bir şekilde buradan indirebilirsiniz.
2.Nox
Kendisini en iyi emülatör olarak tanıtan NoxPlayer, kendini kanıtlamış bir emülatördür. Size 4.4.2 Android sürümü sunar ki buda çoğu oyun ve uygulamalar için yeterlidir. Android sürümü daha yüksek bir oyun oynuyorsanız kesinlikle zaman kaybı olacaktır sizin için.
Google Play Store’u içerisinde bulunduran Nox Player ile oyunlarınızı Tabletten indiriyormuş gibi indirebilirsiniz. Nox tamamen ücretsizdir. Pencerenin sağ tarafından bilgisayarınızdaki apkları yükleyebilir, ekran görüntüsü ve video kayıt kısayollarına ulaşabilirsiniz. Ayrıca Nox Player’ı indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.
3.MEmu
Önceden bir çok emülatör kullandınız ve hep kablosuz oyun kumandası, fare ve klavye gibi sorunlarla karşılaştıysanız bu emülatör bu sorunlarınıza çözüm getirecektir. Oyunları optimize etme motoru sayesinde oyunlardan keyif almanızı sağlayacaktır.
Sizde her gördüm şey çalışacak sorunsuz bir emülatör istiyorsanız eğer
MEmu harika bir seçenek.
4.YouWave
Youwave, diğerlerinden farklı olarak iki çeşit sürümü vardır. Bunların arasında ilk fark ise ücretli ve ücretsiz olmasıdır, ikinci fark da android sürümlerinin 4.0 ve 5.1 olmasıdır. Ayrıca yan panelden android apklarınızı yükleyebilirsiniz. Sadece apk yüklemenin dışında resmi olmayan mağazasını da kullanabilirsiniz. Youwave indirmek içinde burayı kullanabiirsiniz.
5.Bliss
Her şeyden önce Bliss tam olarak bir Android emülatörü değildir. Google’ın resmi uygulamaları ve getirdiği sınırlamalar olmadan Android’in açık kaynaklı sürümünü kullanmayı amaçlayan bir projedir. Yani kısaca VirtualBox veya VMware ile sanal bir makine oluşturup Bliss işletim sistemini bilgisayarınıza kurabilirsiniz. Ve bu işletim sisteminden istediğiniz Android oyunu veya uygulamayı kullanabilirsiniz.
6.Andy
Andy, bilgisayarı üzerinde Android işletim sistemini kullanmak isteyen kullanıcılar için geliştirilen ücretsiz bir Android emülatörüdür. Program sayesinde Android cihazlarınız üzerinde oynadığınız tüm oyunları ve kullandığınız tüm uygulamaları Andy ile bilgisayar ortamına ve rahatlığına taşıyabilirsiniz. Andy’i buradan indirebilirsiniz.
Sizler için derlediğimiz, Oyun ve Uygulamaları Bilgisayarınızda Kullanmanız İçin En İyi 6 Emülatör umarım işinizi görmüştür. Bir sonraki yazıda görüşmek dileği ile…